Обсъжда се промяна на наредба за организация на движението, с

...
Обсъжда се промяна на наредба за организация на движението, с
Коментари Харесай

Важна новина за всички, каращи електрически тротинетки във Варна

Обсъжда се смяна на разпоредба за организация на придвижването, с която се вкарват нови правила за електрическите тротинетки в града.

Дадено е единодушието промененият документ да влезе в действие след приключване на периода за установяване на местата за паркиране на тротинетките, за който беше решено да е тримесечен, както и след разгласяването на наредбата посредством публикуването ѝ на интернет уебсайт, написа

Контролът по осъществяване на документа ще се реализира от „ всички органи, които са овластени да правят надзор по реда на Закона за придвижване по пътищата и по актуалната разпоредба, избрани със законов нормативен акт “.

Промените в наредбата се вършат по предложение и плануват ограничаване на скоростта на електрическите транспортни средства до 25 км/ч. Водачите няма да има право да ги ръководят по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предопределени единствено за пешеходци, като се изключи обозначените за това места.

Документът беше разискван всъщност от органите имащи отношение. Предстои да бъде импортиран за гласоподаване от локалния парламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР