Обсъдихме българското очакване и цел за присъединяване към Шенген. Подкрепяме

...
Обсъдихме българското очакване и цел за присъединяване към Шенген. Подкрепяме
Коментари Харесай

Марк Рюте: Напълно подкрепяме присъединяването на България към Шенген

Обсъдихме българското очакване и цел за присъединение към Шенген. Подкрепяме България изцяло да се причисли към Шенген. Това сподели министър председателят на Холандия Марк Рюте след среща с премиера Бойко Борисов. „ Искаме да похвалим напъните във връзка с използването на нужните политики и промени, с цел да се осъществя това. Но работата още не е свършена “, уточни той.
 Марк Рюте Бойко Борисов  Марк Рюте Бойко Борисов
„ Поздравявам Бойко Борисов за изключителното водачество, че води България към повече разцвет. България е една от най-бързо растящите стопански системи в Европейски Съюз и това е нещо, което успявате да поддържате “, уточни Марк Рюте и добави, че България е основен състезател в района. „ Изключително значима е ролята на България във връзка с бъдещето на Европа “, съобщи холандският министър председател.

„ Доволен съм, че България ще обърне внимание на въпроса и интензивно работи във връзка с позиция за миграционната политика на Европейски Съюз “, посочи той. „ Всички би трябвало да реализираме добър баланс във връзка с солидарността, всеки да играе ролята си във връзка с търсещите леговище. Трябва да обърнем внимание на корена на проблемите, както е казвал доста пъти Бойко Борисов “, сподели още Марк Рюте.

Всички критерии са изпълнени за еврозоната, приветствам държавното управление за постигнатия прогрес и триумфи в това отношение, сподели още холандският министър председател. „ Както сподели Жан-Клод Юнкер- има още мъничко какво да се направи, уверен съм, че напълно скоро България ще реализира и това “, съобщи той.

„ Искам да подчертая и огромните достижения на България във връзка с външния дълг и икономическия напредък, и във връзка с останалите значими критерии, които са наложителни за пълноправно участие в еврозоната. В това отношение България напълно ясно върви в вярната посока “, уточни Марк Рюте. „ По отношение на единния вътрешен пазар чакам да си сътрудничим сполучливо с България. Изключително положителни другари сме, дългогодишни министър председатели сме “, разяснява холандският министър председател. „ Мога да кажа, че одобрявам този мъж и той харесва мен “, сподели още той.

Холандия е най-големият вложител в България и то за над 7,1 милиарда евро. Това са над 14 милиарда лв. вложения, сподели министър председателят Борисов след срещата. „ Това значи, че имаме цялостното доверие на холандските вложители и холандския бизнес в България “, съобщи той. „ Нашето другарство изисква да имаме още повече доверие и повече вложения да дойдат в България “, разяснява министър председателят.

„ Доста поговорихме за Западните Балкани, за свързаността и инфраструктурата “, уточни Бойко Борисов и добави, че през днешния ден Европейска комисия е дала по-ясен знак на Балканите. „ Холандия е от най-мощните стопански системи в света, тъй като са доста внимателни, деликатни. Всяко евро се следи къде отива и по тази причина са такава сполучлива страна “, изясни министър председателят. „ Ние демонстрираме същата дисциплинираност в доста сфери “, посочи той. „ Надявам се за еврозоната и Шенген. Безспорно външната граница към този момент не е проблем, всички знаят, че я пазим извънредно добре “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР