Обсъдиха се организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори и социални

...
Обсъдиха се организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори и социални
Коментари Харесай

Областният управител на Видин се срещна с кметовете на Бойница, Грамада, Кула и Макреш

Обсъдиха се организационно-техническата подготовка за идните парламентарни избори и обществени въпроси на общините

Продължават визитите на Областният шеф на Видин Огнян Асенов в общините на региона. На 28 септември 2022 година, Асенов се срещна с Митко Антов кмет на община Макреш, Милчо Башев кмет на община Грамада, доктор Владимир Владимиров кмет на община Кула и Анета Генчева кмет на община Бойница.

По време на работните срещи в общинските администрации, регионалният шеф беше осведомен с настоящото положение на организационно-техническата подготовка за идните парламентарни избори, както и с разнообразни обществени въпроси в общините.

Кметовете осведомиха Огнян Асенов, че ситуацията по места е спокойна, подготовката за идните избори се прави в заложените периодите и съгласно напътствията на ЦИК и РИК. Общинските администрации са обезпечили всички нужни материали и са подхванали предоставените им действия за застраховане работата на секционните изборни комисии. Представителите на локалната власт осведомиха, че работят и в тясно съдействие с органите на реда, за попречване и недопускане на порочни практики преди и по време на изборния развой.

Областният шеф настоя кметовете да не позволяват предизборна пропаганда в общинските администрации. Той обърна внимание, че чиновниците са длъжни да извършват независимо, законосъобразно и професионално своите отговорности, в това число да не позволяват закъснение в административното обслужване на жителите и юридическите лица.

Огнян Асенов напомни, че главен приоритет в работата му е организирането и провеждането на почтени и демократични избори, учредени на вътрешните убеждения на жителите при практикуване правото им на глас и ще бъде праволинеен при установени опити за опорочаване на изборния развой.

По време на извършените срещи се разискаха и обществени въпроси, от голяма важност за общините, измежду които и снабдяването на нуждаещите се с дърва за огрев за идния зимен сезон. Кметовете на общини означиха, че са подхванати нужните ограничения за подсигуряване на съответните количества дърва, съгласно броя на лицата, посочени в предоставените им описи от обществените служби.

Планираните срещи на регионалния шеф с кметовете на общини, свързани с противопоставяне на престъпността, пазаруването на гласове и опазването на публичния ред в хода на изборния развой, завършват през днешния ден с посещаване в общините Брегово и Ново село.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР