Образователната „зелена“ изложба #ЗаеднодействайСМузейко тръгва на турне в хипермаркети на

...
Образователната „зелена“ изложба #ЗаеднодействайСМузейко тръгва на турне в хипермаркети на
Коментари Харесай

Музейко тръгва на турне в хипермаркети на Kaufland в страната

Образователната „ зелена “ галерия #ЗаеднодействайСМузейко потегля на турне в хипермаркети на Kaufland България. В продължение на година тя ще радва жителите и гостите на разнообразни градове в страната. Първа спирка в обиколката й е Пловдив, където от 4 юни деца и родители ще имат опция да прегледат експозицията, отдадена на опазването на околната среда и виновното ползване на ресурсите.

#ЗаеднодействайСМузейко включва на друга тематика: „ Сортер за преработване “, „ Осветление “, „ Водата вкъщи “, „ Къде отиват играчките? “. Те „ описват “ за какво е значимо да рециклираме, по какъв начин водата стига вкъщи и къде отива по-късно, по какъв начин да усъвършенстваме осветлението, тъй че крушките да замърсяват по-малко, и какво се случва с играчките, откакто ги изхвърлим. Изложбата ще остане в Пловдив до края на септември. Нейните модули могат да бъдат прегледани в хипермаркетите Kaufland на ул. „ Брезовско шосе “ 127, бул. „ Пещерско шосе “ 36, бул. „ Освобождение “ 47 и бул. „ Цариградско шосе “ 94.

#ЗаеднодействайСМузейко е първата просветителна галерия на детски теоретичен център Музейко, която беше открита отвън неговата територия. Това се случи през юни предходната година, когато модулите на експозицията бяха ситуирани в хипермаркети на Kaufland в София. В продължение на шест месеца те се ротираха сред разнообразни обекти на компанията в столицата, след което се събраха за първи път на едно място – в Музейко. След като остана и там шест месеца, в този момент изложбата стартира да пътува из страната, като с изключение на Пловдив, в границите на година тя ще посети и други градове.

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с поддръжката на Екобулпак България АД, Булекопак АД, Софийска вода – част от Групата Веолия. Освен просветителната галерия, той включва също и онлайн платформа. Там деца и родители могат да се срещнат с главните тематики на изложбата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР