Образователната система във Великобритания е една от най-скъпите в светаБританското

...
Образователната система във Великобритания е една от най-скъпите в светаБританското
Коментари Харесай

Нова мярка във Великобритания: Безплатна детска градина за деца над 9-месечна възраст

Образователната система във Англия е една от най-скъпите в света

Британското държавно управление ще се пробва да върне на работа милион майки като предложи безвъзмездни детски градини за децата им. В момента свободните работни места в страната са над милион. Властите на Острова дават обещание да обезпечат безвъзмездна детска градина на всяко дете, щом навърши 9-месечна възраст, в случай че и двамата родители работят, предава В момента това става, чак когато то стане на 3 година, което принуждава доста майки да си останат вкъщи през това време, защото заплатите им мъчно покриват високите такси в яслите.

За сходна смяна от дълго време се лобира, само че управляващите все отказваха да я създадат, тъй като английската просветителна система е една от най-скъпите в света и вкарването на още деца в нея ще коства милиарди на бюджета.

Новината е изключително добра за живеещите във Англия българи, тъй като надалеч от вкъщи те не могат да разчитат на помощ от баби и дядовци. Деница Николова е здравна сестра в лондонска болница. Нейната специалност е изключително търсена в Англия. В момента има към 133 000 свободни работни места в английското опазване на здравето. Но в случай че тя се върне на работа в този момент, таксите за двете ѝ момиченца в детска градина на месец ще са близо 3000 паунда. Толкова е и заплатата ѝ.

„ Не считам, че сега имаме потребност да адресирам една от двете на детска градина, най-малко до момента в който не получат опцията да се възползват от часовете, които страната предлага ”, споделя Деница.

Безплатното приемане на по-малки деца в яслите ще стартира през септември идната година и то в началото единствено за 15 часа седмично, защото няма задоволително свободни места. Но за младите родители това отново е основна помощ на фона на рекордното повишаване на живота.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР