Образователна пъзел-стая за шестокласници отвори врати за първи път в

...
Образователна пъзел-стая за шестокласници отвори врати за първи път в
Коментари Харесай

Пъзел-стая за шестокласници в Плевен

Образователна пъзел-стая за шестокласници отвори порти за първи път в Основно учебно заведение " Цветан Спасов " в Плевен. Новаторската концепция е на студентката Катерина Ценкуловска и е отличена с трета премия в конкурс за нововъведения. Децата би трябвало да подредят пъзел, като вземат решение загадки, свързани с образователния материал.

Плевен

Докато шестте деца разкриват дружно заключените в сандъчета секрети на стаята, незабелязано упражняват знанията си от учебно заведение. Така стихотворение от урока по литература ги води до идната мистерия, за която би трябвало да намерят на географската карта връх Ботев, а наученото по математика им оказва помощ да разгадаят идващия въпрос, на който търсят отговор.
Катерина Ценкуловска, основател на п ъзел-стаята: " Последователността на загадките разкрива и кодове за катинари. Отварят кутиите, в катинарите следва друга мистерия и по този начин, до момента в който съберат всички елементи за един по-специален пъзел. "
Необичайният час завършва с нареждането на целия пъзел и спечелването на ключа за излизане от стаята. Амбицията на 21-годишната Катерина Ценкуловска създаването ѝ от състезанието да не остане единствено на хартия среща поддръжка в учебното заведение, където е учила в родния Плевен - „ Цветан Спасов ". Майка ѝ, учител в същото учебно заведение, споделя, че пъзел-стаята развива същинската функционална просветеност на учениците, тъй като те ползват на процедура това, което усвояват в часовете.
Татяна Ценкуловска, заместник-директор: И тъй като ние доста добре знаем, че децата биха се зарадвали на една сходна концепция, по тази причина и взехме решение, че колкото и каквото и да ни коства като сила, като време, като старания, в името на децата и поради самите тях взехме решение, че е най-добре да го създадем.
Първоначалната концепция била в пъзел-стаята да влезе единствено един тим шестокласници. Но всички толкоз се заразили от концепцията, че педагозите решили часовете в стаята да продължат през цялата седмица. Сега проектите са следващата година новаторската стая да отвори порти още веднъж, само че пъзелът да бъде ориентиран и към децата от другите класове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР