Обрат по време на втората официална срещата на севернокорейският лидер

...
Обрат по време на втората официална срещата на севернокорейският лидер
Коментари Харесай

Тръмп и Ким не се разбраха за ядреното разоръжаване

Обрат по време на втората публична срещата на севернокорейският водач Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп в Ханой, Виетнам.

Двамата водачи не реализираха съглашение по въпроса с ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, а утринната им стратегия беше изключително изменена, предава Ройтерс.

Те напуснаха срещата си в обособени коли, а церемонията по подписването след утринната среща бе анулирана.

По график трябваше да има работен обяд на Тръмп и Кин Чен-ун и гала по сключване. Стана ясно обаче, че в последната минута графикът е изменен, а американският президент в момента дава конференция.

„ Не беше реализирано съглашение този път, само че екипите и на двете страни ще се срещнат в бъдеще “, съобщи по-рано пред публицисти секретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Надежди за възстановяване на връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея бяха изразени по-рано в предходните срещи, както и по-въпроса с денуклеаризацията.

По думите на севернокорейския водач той не би взел участие във втората среща на върха, в случай че не е податлив да извърши обещанието си за нуклеарно разоръжаване, предава Асошиейтед прес.

Пред публицисти Ким Чен-ун отговори на американски кореспондент, че " в случай че не е податлив, в този момент нямаше да е тук ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР