Обръщението на президента Доналд Тръмп към правосъдния министър и главен

...
Обръщението на президента Доналд Тръмп към правосъдния министър и главен
Коментари Харесай

От Белия дом оправдаха Тръмп заради натиска му срещу главния прокурор относно руската намеса

Обръщението на президента Доналд Тръмп към правосъдния министър и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс да приключи следствието на намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, ръководено от специфичния прокурор Робърт Мълър, не е било предписание, наложително за осъществяване. Такова пояснение даде на постоянна конференция прессекретарят на американския водач Сара Сандърс, разяснявайки следващата порция изказвания на Тръмп в Twitter по въпроса.
" Това не е заповед. Това е мнението на президента ", съобщи формалният представител на американската администрация. От нейната позиция в тази ситуация " няма оказване на опозиция от страна на Тръмп, засягаща правораздаването ". " Президентът просто се съпротивлява на това. Има причина, заради която да е сърдит ", сподели Сандърс.
Припомняме, че Тръмп настоя неотложно да спре следствието на хипотетичната интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година. Главният прокурор " би трябвало неотложно да спре този лов на вещици ", написа Тръмп в профила си в Twitter. Това стана, откакто началникът на президентската му акция Пол Манафорт беше изправен на съд. Не е загадка и, че Тръмп недолюбва Сешънс, като даже обществено говореше преди време, че ще го освободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР