Оборотът в раздел Търговия на дребно, без търговията с автомобили

...
Оборотът в раздел Търговия на дребно, без търговията с автомобили
Коментари Харесай

По-слаб оборот в търговията на дребно през декември спрямо ноември 2023 отчете НСИ

Оборотът в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " през декември 2023 година понижава с 0.6% по отношение на ноември.

Данните са предварителни и сезонно изгладени, показват от Национален статистически институт.

Оборотът обаче нараства с 0.7% по отношение на декември 2022 година , демонстрират календарно изгладените данни.

През декември 2023 година е записано понижение на оборота при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.7%, и нарастване с 1.1% при питателните артикули, питиета и тютюневи произведения. Оборотът при автомобилните горива и смазочните материали резервира равнището от предходния месец.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, всички групи означават спад, като по-значителен е при търговията с разнородни артикули - със 17.1%.
 Снимка 652297
Източник:

През декември 2023 година в съпоставяне със същия месец на 2022 година се следи нарастване с 9.2% на оборота в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения. Понижение е записано при автомобилните горива и смазочните материали и нехранителните артикули - надлежно с 3.6 и 3.2%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, по-съществено понижение е регистрирано при търговията с разнородни артикули - с 10.9%. Нарастване означават търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 1.7%, и с фармацевтични артикули, козметика и тоалетни такъми - с 1.3%.
 Оборотът в търговията на дребно едва се усилва
Оборотът в търговията на дребно едва се усилва

По данни за ноември 2023 година той нараства с 0.5% на месечна и с 3.2% на годишна база
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР