Оборот от близо половин милиард лева генерират българските предприятия в

...
Оборот от близо половин милиард лева генерират българските предприятия в
Коментари Харесай

Бизнесът с акумулатори и батерии у нас генерира оборот над половин милиард лева

Оборот от близо половин милиард лв. генерират българските предприятия в бранш акумулаторни акумулатори и батерии, осведоми Министерството на стопанската система и промишлеността. 

Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на формалното сключване за присъединение на България към Европейския алианс за акумулатори (European Battery Alliance).

Събитието бе намерено от президента на Република България Румен Радев , а в него присъединяване взеха европейският комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, министърът на енергетиката Росен Христов, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Богдан Богданов и други

" С нови 20 заводи в страните членки на Европейски Съюз, Европа се трансформира в международен фактор в производството на акумулаторни акумулатори ", означи министър Стоянов. По думите му, " България е една от страните, които могат да имат значимо място в този развой и има опция да усили софтуерното си наличие на европейската карта на промишленостите от ново потомство ".

" Разполагаме с индустриална база за произвеждане на акумулатори в лицето на представители на огромни индустриални предприятия в бранша. България има и още едно преимущество в дейното присъединяване във веригите на цената в региона на батериите - традициите в инженерното обучение и механически университети на високо равнище ", акцентира Никола Стоянов.

По думите му това е основата, само че най-важната роля ще имат българските и европейските гении за намирането на правилните решения, които ще утвърдят Европа като международен водач в бранша. Той насочи благопожелание и идната фабрика за произвеждане на акумулатори да бъде построена в България.

Европейският алианс за акумулатори (European Battery Alliance) сплотява над 800 индустриални сътрудници, софтуерни компании, финансови институции и развойни центрове с общата цел за създаване на устойчива и конкурентоспособна европейска промишленост за акумулатори предвид на прехода към чиста сила и конкурентоспособна промишленост. България ще бъде показана в него от Българската организация за вложения (БАИ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР