Обожаваме ореховки, а когато са и по две - просто

...
Обожаваме ореховки, а когато са и по две - просто
Коментари Харесай

Слепени ореховки с крем

Обожаваме ореховки, а когато са и по две - просто самодоволство

Необходими Продукти

● белтъци - 2 бр. от огромни яйца
● захар - 105 г тънък кристал
● орехи - 130 г
● сол - 1 щипка
● лимонен сок - 2 - 3 капки, прясно изцеден

Крем


● масло - 5 с.л. меко
● сладко - 5 с.л. по желание, гъсто, без късчета плод (пасирано)

Начин на подготвяне

Белтъците се разрушават със захарта, лимоновия сок и солта на водна баня при 50 градуса температура. Времето е не по- малко от 4 минути или до момента в който станат на компактен сняг.

Съда се дърпа от водната баня и разбиването продължава още 4 минути без температура.

Плътният и гъст меренг се смесва деликатно с орехите, авансово смлени на доста ситни късчета. Работи се с шпатула и придвижвания в кръг или изпод нагоре, до момента в който се реализира пухкава еднороднна примес.

С дребна лъжица се взима от нея и се поставя на купчинка върху тавичка застлана с хартия за печене. Може и леко да се сплескат или да се придаде мечтаната форма, само че без да са прекомерно тънки, тъй като ще се слегнат и при печенето.

Ореховките се изпичат на 150 градуса в авансово загрята фурна за към 25 минути. Могат да се изпекат и на повече градуси за по-кратко време, само че опитът ми демонстрира, че по този начин се сплескват повече.

Най- положителният вид, който открих, е да ги суша сходно на целувките - на 100-110 градуса за най-малко 50 минути. След това ги оставям на изключена фурна, до момента в който изстинат.

От това количество артикули се получават две тавички от общоприетите във всяка фурна.

Изстиналите ореховки се втвърдяват леко, само че остават пръхкави, въздушни и хрупкави. А са толкоз вкусни - просто нямам думи.

За да се слепят с крем, се разрушава маслото със сладкото и две по две се слепват с него като не е нужно да се поставя доста количество от крема.

Тези слепени ореховки с крем са просто лукс!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР