Обожаваме морета, океани и всякакви соленоводни източници, където можем да

...
Обожаваме морета, океани и всякакви соленоводни източници, където можем да
Коментари Харесай

Медузите и колко големи могат да бъдат

Обожаваме морета, океани и всевъзможни соленоводни източници, където можем да се насладим на освен на освежаващи бани, само че и голямото многообразие на морски жители.

Едно от най-неприятните обаче, за които постоянно внимаваме да не засечем и изпитваме същинска гадност, са медузите. И до момента в който тези в Черно море могат единствено леко да ни опарят, само че на доста места медузите са способни да причинят даже и гибел (като в Австралия например).

Наскоро попаднахме и на материал в Guardian, който подчертава на съвсем чудовищните размери на една медуза. Биологът Лизи Дейли снима гигантската медуза, огромна съвсем колкото човек, във водите край Корнуол, Англия.

Биологът и водолаз се гмуркала като част от акцията " Седмица на дивия океан ", която се прави с благотворителна цел, с цел да бъдат събрани средства за организацията " Общество за запазване на моретата ".

Те споделя, че срещата с това творение с дължина към метър и половин и чадърче към половин метър, е една от най-впечатляващите гледки, които е виждали под вода.

Този тип медузи са най-големите, обитаващи водите към Обединеното Кралство и от време на време морето изхвърля стотици, само че до момента толкоз огромен образец не беше документиран. Макар размерите си, те не се считат за рискови за индивида. Все отново изгарянето след захапване може да е много съществено. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР