Обожавам Коледа! Харесва ми как грейва целия град с блещукащи

...
Обожавам Коледа! Харесва ми как грейва целия град с блещукащи
Коментари Харесай

Да се научим от Коледа на чудеса!

Обожавам Коледа! Харесва ми по какъв начин блества целия град с блещукащи украси и усмихнати лица. Студеният въздух поема мириса на печени суджуци, сладостен мирис на греяно вино и прясно изпечени колаци. Вкусният мирис се завихря над Коледния ъгъл в центъра на града, който притегля примамващо усмихнатите лица. Така е най-малко в Бургас, само че съм сигурна, че цялата тази атмосфера, даже и под друга форма, се среща и при вас. Оттук-оттам се чуват фрагменти от коледни песнички, радостен смях или просто „ бъбрещо жужене ”. Всички мислят за дарове, празнуване, почивни дни и хубавото въодушевление ни поема като лавина. Позитивизмът изпълва душата ни и ние сме в очакване на нещо ново и хубаво. Виждаме нови пътища и имаме вяра, че те са верните.

Всички сме въодушевени, тъй като в този момент е време за Коледни чудеса! Замисляли ли сте се за какво навръх Коледа се случват чудеса?

Всъщност какво се случва на Коледа:

Другото име на празника Коледа е Рождество Христово. Без да дълбаем в религиозни канони, символиката е раждане на Вярата и споменът за божествената природа на индивида. А божествената природа е на създател. Човек самичък си е създател, само че по тази причина би трябвало религия. Самият облик на Исус Христос е дипломат на думи като: „ Ще ти се въздаде съгласно вярата ти ”; „ Всичко е допустимо за оня, който има вяра ”. Затова е доста значимо да имаме вяра в верните неща, тъй като не се случва това, което желаеме, а това, в което имаме вяра. Вярата е „ вътрешното познание ”, субективно отношение за нещо, че съществува, което не се нуждае от доказателства. Тези външни доказателства, или най-малко неналичието на справедливи такива, доста пъти подкопават нашата религия. Но не и на Коледа. Сама по себе си Коледа носи мистерията на силата за чудеса, тук ние се опираме и по тази причина имаме вяра доста по-лесно.

През Коледните празници усещаме Изобилие. Изобилие от вкусна храна, обилие от празнични украси и светлини, всички получаваме дарове, срещаме се с повече другари и родственици, заредени сме с доста хубаво въодушевление и се любуваме на повече развлекателни стратегии. Като че ли има от всичко хубаво и за всеки от нас. Преживяването на обилие ни оказва помощ да засилим вътрешната си убеденост, че то е част от живота ни и ние можем да притеглим още от него. Много постоянно, това е време, когато позволяваме потока от благоприятни условия за по-хармоничен живот. Не инцидентно в края на годината виждаме способи по какъв начин да се откажем от нездравословни привички или да стартираме нещо, което сме отлагали.

Около празниците нашето положително въодушевление се повдига. Колкото по-положително е надъхан човек, толкоз по-голяма е вероятността да му се случат хубави неща. Върху нашата сила влияе всичко, което възприемаме или си представяме. Всяка мисъл, възприятие, предпочитание вибрират с разнообразни честоти и дефинират нашето самостоятелно цяло. И защото сходните неща се притеглят, то ние ще притеглим хора и събития с сходна осцилация. Общото празнично въодушевление ни въздейства да изместим фокуса от проблемите си върху по-приятни тематики. Когато мислим за хубави неща, усещаме позитивно въодушевление, имаме вяра в себе си, ние се отваряме за положително вибриращи събития и хора.

Обожавам Коледа! Харесва ми да имам вяра в чудеса, без ни минимум да блуждая в облаците. Крайната фаза на позитивизма може да ви изиграе неприятна смешка. Понякога желаеме нещо доста мощно, само че не сме узрели още за него или не сме подготвени да го приемем. Нашите стремежи не са вълшебната пръчка на магьосника в нас.
Ако не желаеме да чакаме всяка последваща Коледа, с цел да разберем дали сме подготвени да ни се случат нашите фантазии, належащо е да са се научим от нея на чудеса.

Коледната магия се задвижва в проявлението на някои космополитен закони: за Вярата; за Изобилието и този за Вибрацията. Когато се постараем да ги разберем и усвоим, разбираме какъв брой доста чудеса можем да творим и сме спокойни, че се осъществят тези, които са ни нужни в този момент.

Весела Коледа!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР