Обогатени с нови впечатления и заредени с положителни емоции се

...
Обогатени с нови впечатления и заредени с положителни емоции се
Коментари Харесай

Формации от Монтана обраха овациите на сцени у нас и в чужбина

Обогатени с нови усещания и заредени с позитивни страсти се завърнаха от участията си във фестивали обединенията на Младежкия дом група “Пъстренец Jr.”, отбор ”Младост” и Мажоретен състав.
Гласовитите артисти от групата на Асен Асенов участваха дружно с други сформира от Монтанска област във фестивала „ Морско конче” в Гърция. Те се изявиха на сцената в курорта Катерини-Паралия с два вечерни концерта, изпълнявайки разнородни песни от богатия си репертоар. Публиката, най-вече български, сръбски и съветски туристи, ги поддържаше с овации, показа ръководителят им.
В 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни сформира участваха и атрактивните мажоретки на Младежкия дом в Монтана, подкрепени от Духовия оркестър „ Дико Илиев” към читалище „ Разум 1883”. В Ботевград те гостуваха на 28-и и 29-и септември и се конкурираха с локални сформира и сформира от Елин Пелин, Плевен, Враца, Габрово и Троян. Забележителното, с изключение на дефилетата и хубавата музика, бе и самодейността за посаждане на дърво преди откриването на фестивала от всеки състав.
„ Програмата бе наситена, а организацията - на равнище. Колективът получи премия - статуетка и грамота за присъединяване си”, показа хореографът Луиза Стефанова, която също по този начин благодари на община Монтана за предоставения превоз.
На 29-и 30-и септември на фестивал „ В сърцето на Тракия” в Стара Загора бяха и танцьорите от отбор ”Младост”. Общо 9 групи от района и страната разклатиха старозагорската сцена с кръшни хора. В първия ден ансамбълът от Монтана показа аранкул и челе уне на открита сцена, а на идващия - в Младежкия дом на Стара Загора имаше открити уроци за проучване на присъщи за другите етнографски области национални хора. Нашенците демонстрираха „ Лево оро” по мелодия на Берковската духова музика, а научиха нови разновидности на боалийско хоро и щеркольовата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР