Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Нови руски удари по критична инфраструктура в Украйна. Забраниха на Зеленски да направи обръщение на „Оскарите“

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие. 

Украйна заяви за нови съветски удари по сериозната инфраструктура в Запорожка област и за цивилни жертви на вчерашните масирани офанзиви. Съединените щати осъдиха нападенията, а европейски страни приканиха на Украйна да бъдат обезпечени бойните самолети, за които тя упорства.

Масираните съветски набези по цялата територия на Украйна са довели до прекъсване на тока, водоснабдяването и отоплението в редица обитаеми места.

Най-тежка остава обстановката в Харковска и Житомирска област, съобщи в късното си послание президентът Володимир Зеленски. Сериозна е обстановката и в Одеса, Днепропетровска и Запорожка област и в Киев.

„ Ремонтните бригади, енергетиците, локалните и централната власт, всички ще работят толкоз, колкото е належащо, с цел да бъде възобновено подаването на силата, в регионите, където има проблеми. Ние към този момент показахме на какво е способна Украйна, И колкото и подлости да прави Русия, нашата страна и народът ни няма да бъдат в окови. “

Полша и Словакия приканиха съдружниците си да обезпечат и бойни самолети на Украйна. Властите във Варшава и Братислава акцентираха, че са подготвени да изпратят своите руски изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция.

След обещанията за танкове, към този момент няма признаци, че страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.

Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен диалог с египетския си сътрудник Абдел Фатах ас Сиси нуждата от сложно извършване на истанбулската зърнена договорка, в това число и износа на съветски храни и торове наред с украинското зърно, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Русия вкара наказания против 144-има жители на Литва, Латвия и Естония поради прояви на неприязън.

Съединените щати и съдружниците им са блокирали през последната година над 58 милиарда $ съветски активи.
Полша и Словакия приканват съдружниците от НАТО да изпратят изтребители на Украйна
Властите в Полша и Словакия приканват съдружниците си да обезпечат изтребители на Украйна и акцентират, че са подготвени да изпратят своите руски свръхзвукови изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция, съобщи АП.

Засега остава неразбираемо дали други западни поддръжници на Украйна са подготвени да създадат тази крачка.

Украйна настоятелно моли Запада за изтребители, с цел да укрепи защитата си във войната, която навлезе във втората си година. И въпреки Киев да получи обещания за танкове, някои от които към този момент идват, за момента няма признаци, че по-големите страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.
Американската киноакадемия не позволи на  Зеленски да направи видеообръщение на церемонията за премиите „ Оскар “
Американската академия за кинематографично изкуство и просвета още веднъж отхвърли да даде опция на украинския президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение по време на идната гала за премиите „ Оскар “, заяви „ Варайъти “, базирайки се на вътрешни източници.

Майк Симпсън, представител на американската организация за работа с артисти, се обърна към киноакадемията с молба за ефирно време за „ комедийния артист, станал политик “. Молбата му не е била задоволена, написа „ Варайъти “. Изданието отбелязва, че на Зеленски е отказана тирада на церемонията по награждаването на фона на „ спада на поддръжката на американците за подкрепяне на Украйна “.

Според „ Варайъти “ предходната година на Зеленски е била отказана опцията да произнесе тирада по време на церемонията по връчването на „ Оскар “-ите, защото продуцентът й Уилям Пакър е изразил угриженост, че на спора в Украйна се обръща внимание единствено тъй като „ визира белите хора “. Все още не е известно каква е повода за отхвърли тази година, показва изданието.

През януари тази година Зеленски направи видеообръщение по време на церемонията за премиите „ Златен глобус “.

През февруари президентът на Украйна се появи във видеоформат и на церемонията по откриването на 73-ия кино фестивал в Берлин.

Наградите „ Оскар “ ще бъдат раздадени за 95-и път на 12 март в спектакъл „ Долби “ в Лос Анджелис.

Източник: БТА/БНР
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР