Обновеният текст казва, че анонимният режим ще ви позволи да

...
Обновеният текст казва, че анонимният режим ще ви позволи да
Коментари Харесай

Google тихомълком обнови предупреждението за режим „инкогнито“ на Chrome – след съдебното дело за незаконно проследяване на активността

Обновеният текст споделя, че анонимният режим ще ви разреши да разглеждате страници в режим на конфиденциалност, само че няма да промени метода, по който уеб страниците събират данни.

Преди няколко седмици Гугъл се съгласи да уреди правосъдно дело за 5 милиарда $ по отношение на нелегално следене на потребителската интензивност при активиране на тайно режима в браузъра Chrome. И в този момент той тихомълком актуализира предизвестието, което се появява при активирането на анонимното сърфиране, съгласно текста, видян в най-новата версия 122.0.6251.0 на Canary в Гугъл Chrome.

Ето новият текст (с удебелен шрифт — това, което е добавеното):

„ Други хора, употребяващи това устройство, няма да виждат интензивността ви, тъй че можете да сърфирате в мрежата конфиденциално. Това няма да промени метода, по който посещаваните от вас уеб сайтове и услуги, в това число и Гугъл, събират данни. Изтеглянията, отметките и описите за четене ще бъдат съхранявани.

Междувременно, маркерите под известието остават непроменени, което демонстрира, че интензивността на браузъра към момента може да бъде забележима за „ уеб-сайтовете, които посещавате “, за „ ръководителя или образователното заведение “ и за „ вашият снабдител на интернет-услуги “.

Промяната в предизвестието е забележителна, защото преди този момент Гугъл го цитира като доказателство, че осведоми потребителите за типовете следене, които към момента могат да се появят в режим на анонимно сърфиране.

„ Ясно ни е, че всякога, когато отворите нов неизвестен раздел, уебсайтовете могат да събират информация за интензивността ви в браузъра по време на вашата сесия “ — сподели представителят на компанията Хосе Кастанеда предходната година.

Съдията обаче не беше уверен от този мотив и настояването на Гугъл за кратко правосъдно решение през август предходната година беше отхвърлено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР