Обновената Toyota Prius дебютира във Великобритания. Моделът ще се предлага

...
Обновената Toyota Prius дебютира във Великобритания. Моделът ще се предлага
Коментари Харесай

Toyota представи европейската версия на Prius, която е най-бързата модификация в историята на модела

Обновената Toyota Prius дебютира във Англия. Моделът ще се предлага в конфигурации Design и Excel. Поръчките за него ще бъдат отворени на 4 март, а първите доставки са планувани за юли тази година.

Новият Prius ще се предлага с двулитров четирицилиндров бензинов мотор, допълнен с електрически мотор. Дидтемната мощ на този силов тракт ще бъде 220 к.с. Благодарение на батерията от 13.6 kWh, колата ще може да изминава до 87 км с едно зареждане единствено на ток.
 Toyota показа европейската версия на Prius, която е най-бързата трансформация в историята на модела - 2 Ускорението от място до 100 лишава единствено 6.7 секунди. Тази цифра го прави най-бързият Prius в историята. Новият Prius е основан на осъвременената платформа TNGA. в този момент силуетът му е станал по-изтънчен, а размерите му са по-малки.   Дължината на хибрида е по-малка с 46 мм, а на височина - с 50 мм. Междуосието му обаче се усилва с 50 мм, което обезпечава повече място за краката на пасажерите откъм гърба. Соларният панел на покрива на автомобила пък обезпечава сила за изминаване на спомагателни 1 250 км годишно с електрическа двигателна сила.  Toyota показа европейската версия на Prius, която е най-бързата трансформация в историята на модела - 3  
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР