Обновена маркировка улеснява туристи и спортисти на Витоша - ще

...
Обновена маркировка улеснява туристи и спортисти на Витоша - ще
Коментари Харесай

Улеснение за туристи и спортисти на Витоша с обновена маркировка

Обновена маркировка улеснява туристи и спортисти на Витоша - ще ги защищава от загубване, попадане в нежелателен или неприемлив регион, губене на ориентировка.

Това е взаимна самодейност на Фондация " София - европейска столица на спорта ", Природен парк " Витоша " и Семеен кодекс " Вертикален свят ", която прави допустимо подновяването на туристическата и велосипедна маркировка на Витоша.

Дейността е в ход към този момент над половин година , като в проекта за 2021-ва към този момент всичко е изпълнено с маркирането на 100 км туристически направления и 72 км трасета за планинско колоездене. Практическата работа по обновяването, а където е належащо слагането на нови табелки и знаци е под управлението на изтъкнатия планинар и учител в НСА Дойчин Боянов. Маркирането по маршрутите е напълно съобразено с екологичните условия в планината.
 Снимка 552708
Източник:

За 2021 година самодейността включва подновяването на маркировка за пешеходен туризъм на следните направления :
с. Чуйпетлово - Меча чешма - х. Селимица с. Ярлово - седловина Бука Преслап с. Ярлово - седловина Ярема с. Железница (Царева махала) - з. Синя стрела
По този метод е сложено началото на поетапното маркиране на нископланинската обиколна пътека (НОП), обикаляща планината по хоризонтал с приблизителна височина сред 800 и 1000 метра над морското ниво. Това е една от най-използваните пътеки в планината. Нейното идейно обмисляне е заложено още в генералния паркоустройствен проект от 1955 година, дружно с още две обиколни пътеки, които са среднопланинска обиколна пътека (СОП) и високопланинска обиколна пътека (ВОП).
 Тръгваме с велоавотбуси до Витоша след месец
Тръгваме с велоавотбуси до Витоша след месец

Линията ще бъде смесена

При маркирането на обиколните направления, туристите ще срещат с изключение на нормалната лентова маркировка със знак в наследник цвят (за НОП) и табелка с надпис и двупосочна стрелка - една оригиналност в планинското маркиране на туристически направления у нас, само че извънредно известна по целия свят.

Също по този начин от пролетта на 2021 година е в ход и премаркирането на някои открити направления за планинско колоездене на Витоша както следва:
Бояна - Драгалевци - Боянско езеро - Бояна Владая - кариерите - Владая Кладница - Боснек - Чуйпетлово - Кладница Чуйпетлово - Църнел - Чуйпетлово Чуйпетлово - з. Смильо - Чуйпетлово Ярлово - Бука Преслап - з. Смильо - Ярлово
Поради вандалски прояви и друг жанр други аргументи, огромна част от поставените указателни табели за велосипедни трасетата липсват , което на процедура основава причина от загубване, попадане в нежелателен или неразрешен за колела регион в планината.

Организаторите прецизират, че при премаркирането на велосипедните направления , съществуващите насочващи осведомителни табели ще се допълват на нужните места и с марка в триъгълна форма . Тя съставлява ориентиран знак по посока на придвижването за трасето с главен (отговарящ на маршрута цвят) и спомагателен бял цвят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР