Обмяната на опит, реализацията на двустранни проекти и инвестиции в

...
Обмяната на опит, реализацията на двустранни проекти и инвестиции в
Коментари Харесай

България ще обмени опит с Турция за изграждането на Националната детска болница

Обмяната на опит, реализацията на двустранни планове и вложения в областта на опазването на здравето и балнеологията, в подтекста на двустранното съдействие сред България и Турция, бяха измежду тематиките, които министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев засегна в изявлението си по време на Международния бизнес и капиталов конгрес, който се организира в Истанбул.

„ В последните 20 години Турция реализира обилни триумфи в развиването на здравната си система, като сега заема едно от първите места по даване на качествени здравни услуги в света. В тази връзка разчитам на двустранно сътрудничество по отношение на специализацията на младите лекари, обмяната на опит в региона на майчиното и детското опазване на здравето и предстоящото създаване на Национална детска болница в България “, уточни министър Меджидиев.
Прочетете още
Един от фокусите на събитието тази година е и балнеологията като грижа за здравето и опциите за двустранно съдействие сред България и Турция в тази област. В рамките на форума представители на Министерството на здравеопазването взеха присъединяване в кръгла маса на тематика: „ Възможности за съдействие сред България и Турция в региона на опазването на здравето и балнеологията “, като изнесоха презентации за активността на „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс ” ЕАД и на Балнеологичен център „ Камена “.


Представителите на Министерство на здравеопазването показаха, че развиването и усъвършенстването на балнео и уелнес услугите са измежду целите на двустранното здравно съдействие сред България и Турция. Подчертано беше, че балнеологията е неделима част от опазването на здравето, доколкото предварителната защита, профилактиката и рехабилитацията имат основна роля за възстановяване на публичното здраве.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР