Обмисля се спирането на инсталацията за производство на електроенергия от

...
Обмисля се спирането на инсталацията за производство на електроенергия от
Коментари Харесай

Спират биоцентралата в с. Труд заради миризмата, която дразни гражданите

Обмисля се прекъсването на инсталацията за произвеждане на електрическа енергия от биологични боклуци в с. Труд. Това разкри през днешния ден в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„ Днес подписах писмо до министъра на околната среда и водите, с което желая да се направи оценка на въздействието върху околната среда - за жителите на Труд. Категорично смятам, че всички български жители, където и да живеят на територията на Република България, би трябвало да се усещат удобно, би трябвало да могат да си отварят прозорците и да дишат чист въздух и управляващите би трябвало да подсигуряват това тяхно право “, съобщи проф. Ангелов.

Той уточни още, че тази вечер регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева ще има среща в Труд, с цел да заяви какви ограничения ще бъдат подхванати.

„ Разбирам, че има извънредно огромни проблеми, свързани с неналичието на механически уреди, които са нужни, с цел да подсигуряват неналичието на миризми, неналичието на условия, които са по други закони, написани като нормативни условия. Именно по тази причина ще упорствам предприятието краткотрайно да бъде спряно, до момента в който бъдат отстранени всички несъответствия. И още нещо дано да бъде ясно, с цел да не бъдем упрекнати в това: не стопираме никакви бизнеси. Министерството на здравеопазването, държавното управление би трябвало да подсигуряват положително качество на живот на всеки един български жител. Министър-председателят Бойко Борисов е осведомен с този въпрос и ще окажем цялостното подпомагане, належащо от страна на държавното управление, всички институции да си свършат работата в период и жителите на село Труд да бъдат спокойни “, беше безапелационен здравният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР