Обликът на Централните хали в София ще се запази като

...
Обликът на Централните хали в София ще се запази като
Коментари Харесай

Кауфланд преработи проекта си за Халите, ще възстанови оригиналния фонтан |

Обликът на Централните хали в София ще се резервира като монумент на културата с национално значение.  Компанията " Кауфланд България " е преработила плана си за реорганизация на като в него са включени всички рекомендации и спомагателни условия, оповестиха през днешния ден Тодор Левенов, началник направление " Нови планове и модернизации " и Асен Костадинов, проектов началник " Строителство ", заяви Българска телеграфна агенция. 

Ще се стремим към основаване на чувство за градски пазар, за извършване на покупки в градска среда, увериха от компанията. Проектът би трябвало да бъде утвърден от Министерството на културата и от Националния институт за недвижимо културно завещание. 

Инвестицията в плана е 50 милиона лв., а срокът за осъществяване ще бъде шест-седем месеца след приемане на всички позволения. 

С новия план ще се усилят местата за паркиране от 65 на 77. Входовете в постройката за остават същите. Входът откъм ул. " Георг Вашингтон " ще бъде длъжностен и ще се употребява при възможна евакуация. На мястото на зазидания в този момент вход от страна на ул. " Екзарх Йосиф " ще има стъклена витрина. Ще бъдат непокътнати фасадите на Халите, тротоарите и градинките в региона. 

Ще се възвърне истинският шадраван на Халите, оповестиха от " Кауфланд България ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР