Облеклото на Владимир Зеленски може да се сравни с имиджа

...
Облеклото на Владимир Зеленски може да се сравни с имиджа
Коментари Харесай

Американските медии: Зеленски не постигна целите си във Вашингтон

„ Облеклото на Владимир Зеленски може да се съпостави с имиджа на управител на стриптийз клуб, а изказванията му в Конгреса са позорен сюжет за най-великата страна в света. Така „ Фокс Нюз “ разказва резултатите от визитата на президента на Украйна във Вашингтон. Други медии обаче декларират: Джо Байдън не е подготвен да се отдаде на всички упоритости на Зеленски, опасявайки се от ескалация на спора с Русия и разпадането на НАТО.

Въпреки усмивките, ръкостисканията и новия пакет от военна помощ от 1,8 милиарда $, Владимир Зеленски и неговите съветници не престават да упорстват Вашингтон да достави съвременни оръжия, които Джо Байдън не желае да даде на Украйна. За това написа „ Вашингтон Пост “, припомняйки желанието на кабинета на Зеленски да получи 45-47 милиарда $ от Конгреса през идната година.

„ Целта на Зеленски беше да получи по-мощно оръжие, което да усили способността на Украйна да стартира огромно нахлуване против окопаните съветски сили. Но има малко признаци, че той е съумял да го направи. Единството в битката против Москва не значи, че Вашингтон и Киев са в крайник “, пишат създателите на „ Вашингтон Пост “.

В друга публикация вестникът показва финансовите различия сред републиканците и демократите: „ Конгресът е подготвен да отдели 45 милиарда $ нови разноски за Украйна тази седмица. Въпреки това няколко републиканци в Камарата на представителите разкритикуваха пакета от помощи и визитата на Зеленски. Тексаският републиканец Чип Рой назова обръщението на украинския президент пред Конгреса " политически спектакъл ".

„ Зеленски сигурно ще получи част от това, което желае, само че не всичко. Администрацията на Байдън продължава да отхвърля да доставя оръжия с по-голям обхват, които биха могли да ударят надълбоко в Русия и евентуално да въвлекат Съединените щати в директен спор с нея “, прибавя на собствен ред „ Ню Йорк Таймс “. Отбелязвайки рисковете от финансирането на украинската акция, изданието напомня, че тематиката за поддръжката на Украйна става все по-малко известна измежду американците:

„ Има от ден на ден доказателства, че американците и от двете партии са изтощени от продължаващия спор. Някои демократи са чули от гласоподавателите, че слагат под подозрение инжекциите за помощ и притискат чиновници от администрацията на Байдън да кажат по какъв начин и по кое време считат, че спорът ще завърши “.

В същото време новата тактичност на съветските въоръжени сили, употребена от военачалник Сергей Суровикин, съгласно американски откриватели води спора до задънена улица, което постанова Съединени американски щати да доставят от ден на ден муниции. „ Изглежда като съревнование сред западната индустриална база и съветската индустриална база, с известна помощ от иранците и други страни “, сподели Сет Джоунс, старши вицепрезидент на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, представен от „ Ню Йорк Таймс “

Следователно въпросът за мирното споразумяване на спора в Украйна става мъчителен за американските публични лица, написа „ Политико “: „ Подкрепата за войната не може да продължи безпределно, в случай че не бъдат подхванати осезаеми стъпки за преустановяване на спора посредством дипломация. Но Украйна се оправя по-добре от предстоящото. Затова публичната линия е, че наличието на договорката с Русия би трябвало да се дефинира от украинците.

Друг проблем е нежеланието на Европа да се намесва прекалено много в спора с Русия поради вероятните доставки на далекобойни оръжия в полза на ВСУ. „ Байдън отбрани нежеланието си да даде на Украйна всички модерни оръжия, като изясни, че даването на ракети с по-голям обхват мое да докара до напрежение сред Съединените щати и Европа, в това число в границите на НАТО “, показва „ Блумбърг “.

„ Идеята, че ще дадем на Украйна оръжия, които са фундаментално разнообразни от доставените преди, може да докара до разпадането на НАТО и Европейския съюз в бъдеще. Така че ще дадем на Украйна това, от което се нуждае, с цел да може да се отбрани и да процъфтява на бойното поле “, сподели Байдън.

В същото време Тъкър Карлсън, един от най-популярните водещи на „ Фокс Нюз “, счита визитата на Зеленски в Белия дом за унизително, а речта му в Конгреса за двупартиен мазохизъм: „ Президентът на Украйна дойде в Белия дом, облечен като шеф на стриптийз клуб и стартира да желае пари. Изненадващо никой не го изгони. "

„ Целта на визитата на Зеленски във Вашингтон не беше да направи света по-стабилен. Целта беше да се угодим на мениджъра на украински стриптийз клуб и да му дадем милиарди долари от колабиращата ни стопанска система. Трудно е да си представим по-унизителен сюжет за най-великата страна на земята “, счита телевизионният водещ.

„ Това беше двупартиен мазохизъм. След това Зеленски, облечен в пуловер, изиска пари в Конгреса и безочливо прикани това да се смята не за щедрост, а за инвестиция. Но какъв е смисълът? Имаме ли исторически дълг към Украйна? Имаме ли историческа омраза с несъветска Русия? Не и отново не. Наистина ли не почитаме страната си задоволително, с цел да приветстваме това? Какво ни става? Какво не е наред с нашите водачи? – риторично заключи телевизионният водещ на „ Фокс Нюз “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР