Облекчихме цели пет мерки - имунизациите, женските консултации и други.

...
Облекчихме цели пет мерки - имунизациите, женските консултации и други.
Коментари Харесай

Борисов обеща да облекчи мерки за паркове и планини, ако не се вдигне пикът на коронавируса в петък

" Облекчихме цели пет ограничения - имунизациите, женските съвещания и други. Кое да облекчим още? За страдание се катерим доста стръмно и стартират да се разболяват огромни групи от хора. Резултатите от това пътешестване и всеобщо разбъркване на хора по Великден ще забележим какви ще са.
Според Националния действен щаб в петък и събота ще имаме доста по-ясна картина на растежа на болесттите. Все повече медицински лица у нас ще се заразяват. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.
" По-меки ограничения от тези са единствено парковете и планините. А Нали не мислите, че това го вършим напук? Трябва да устискаме и да запазим живота на хората.
Това можело да стане по двама, без да сядат на пейките, с доброволци по планините, които да не позволяват скупчване. И със възбрана на използването на алкохол.
Премиерът сподели, че с помощта на ограниченията до през днешния ден сме задържали бавното повишаване на заболелите. Той съобщи, че редица ограничения в другите страни ние не сме вкарвали, с цел да ги разхлабваме.
От през днешния ден стартира изплащането на премия от 650 лв. на 15 200 служители на реда, които са на първа линия, разкри още министър председателят. Това прави към 10 милиона, пресметна той.
" Искам особено да благодаря на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи за работата им по време на изключителното състояние. Вътрешният министър Маринов предложи за 15 200 служители на реда, които са на първа линия, по 650 лева във тип на награди. Това прави към 10 милиона. Още през днешния ден започнете да ги изплащате. Това ще продължи за цялото време, до момента в който е изключителното състояние ", обърна се Борисов към финансовия министър Владислав Горанов, който преди този момент показа капиталовите принадлежности, с които страната ще оказва помощ на бизнеса за превъзмогване на вредите от пандемията.
За страдание се катерим към този момент доста стръмно - 40-50, огромни групи стартират да се разболяват ", означи той. Според него за идващите почивни дни няма да има толкоз искащи да пътуват, тъй като ще видят, че обстановката се утежнява и тъй като не е прелестно висенето по опашките на КПП-та.
" Да, би трябвало да има наказания и се надявам, че ще има наказания по декларациите ", добави той във връзка с нарушителите.
" Направихме оптималното хората да не се усещат пандизчии ", съобщи той. " Те желаят да чуят, че този неприятен сън свършва, само че аз като добър лекар, не мога да предпиша тази рецепта . Тези, които желаят да го създадат, да си уморят хората ", акцентира Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР