Областно пътно управление – Пловдив обяви две обществени поръчки за

...
Областно пътно управление – Пловдив обяви две обществени поръчки за
Коментари Харесай

Ремонтират над 30 км пътища в Пловдивско, Троянския проход ще става проходим и през зимата

Областно пътно ръководство – Пловдив разгласи две публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 30 км републикански пътища в област Пловдив.

В едната социална поръчка е проектирането на главен ремонт на 22,3 км от Троянския проход. Това ще включва сектора от Беклемето до с. Кърнаре /от км 103+055 до км 125+349/. Трасето минава напълно в планински терен с огромни надлъжни наклони и остри завои.

Целта на плана е да се обезпечи целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се усъвършенства свързаността в този централен регион. Прогнозната стойност на поръчката е 445 880 лева без Данък добавена стойност , а срокът за осъществяване 60 календарни дни.

В другата социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на 8,4 км от Подбалканския път I-6 София – Бургас, в сектора от границата сред Софийска област и област Пловдив при отбивката за гр. Копривщица до моста „ Зли дол “ при гр. Клисура /от км 216+142 до км 224+535/. Предвидено е проектирането на главен ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, по този начин и на 9 виадукта в сектора. Индикативната стойност на поръчката е 167 860 лева без Данък добавена стойност . Срокът за осъществяване е 60 календарни дни.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия, както и на строителен контрол.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР