Областният управител върна решнията на СОС за избор на ръководства

...
Областният управител върна решнията на СОС за избор на ръководства
Коментари Харесай

Областният управител върна решнията на СОС за избор на ръководства и състав на комисиите


Областният шеф върна решнията на СОС за избор на управления и състав на комисиите.

Областният шеф Вяра Тодева върна решенията на Столичния общински съвет за избор на  заместник ръководители и сформира на комисиите .

„ Налице са основни процедурни нарушавания, които постановат преразглеждане на взетите решения “, показва тя.

Според регионалният шеф голословно е било свикано „ изключителното съвещание “, без да е посочена нито една причина за така наречен „ извънредност “.

„ Не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение.

Заседанието е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС “, прибавя Вяра Тодева.

Областната администрация съблюдава прецизно закона и ще връща всяко решение на Столичния

общински съвет,

което е взето в нарушаване на процедурата, без значение от образуваното болшинство.

Ударното приемане на комисиите стана след траяли повече от 6 часа договаряния сред партиите миналия четвъртък. След като си избраха ръководител, с гласовете на общинските съветници се реши да се организира изключително съвещание за избор на състав на комисиите. В началото на гласуването, изненадващо в залата се разбра, че има два импортирани отчета – един на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и втори на ПП-ДБ-СС. Прочетеният план от Контрера изненада първата по мощ партия в общината, тъй като съгласно тях силовите комисии отивали в ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

В резултат „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “ желаеха отмора на няколко пъти, откакто се оказа, че получават малко и незначителни по брой ръководители на комисии. Накрая ПП-ДБ-СС напуснаха съвещанието, откакто препоръчаните от тях промени за комисиите не бяха признати. От ПП-ДБ-СС упрекнаха в коалиция ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Синя София “, Вътрешна македонска революционна организация, „ ИТН “ и отделилите се общинари от „ Възраждане “. Причината – точно с тези гласове беше решено разпределението на комисиите в общината.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР