Областният управител Ралица Манолова взе участие в проведения в град

...
Областният управител Ралица Манолова взе участие в проведения в град
Коментари Харесай

Областният управител на Габрово участва в дискусия за „Развитието на регионите –предизвикателства и възможности“

Областният шеф Ралица Манолова взе присъединяване в извършения в град Плевен районен конгрес на тематика: „ Развитието на районите – провокации и благоприятни условия “.

Събитието бе проведено от Областна администрация – Плевен, в партньорство със Сдружение с нестопанска цел „ Северозападен районен иновационен център по мехатроника “, Камара на строителите, Камара на инженерите в капиталовото планиране, Камара на архитектите и регионалната организация на НТС – Плевен. Във форума взеха присъединяване представители на Министерство на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, Министерство на превоза и известията /МТС/, регионални шефове от Северна България, кметове на общини, представители на научни звена, на бизнеса и неправителствени организации.

Представители на Министерство на регионалното развитие показаха новите опциите за развиване, обрисувани от програмата „ Развитие на районите “ за интервала 2021-2027г. и в плановете в Националния проект за възобновяване и резистентност в областта на инфраструктурата, които са основополагащи за развиването на областите в Северна България.

Представители на Министерството на превоза и известията презентираха тематики за транспортната съгласуваност и широколентовия достъп за новия планов интервал и плановете в Националния проект за възобновяване и резистентност. Стана ясно, че ресурсът по стратегия ИНТЕРРЕГ VI-A Румъния – България 2021 – 2027 година е близо 407 млн. лв.. Сред стратегическите цели на програмата са подобряването на изискванията за навигация по река Дунав, инсталиране на интегрирана система за маркиране на плавателното трасе в общия българо-румънски сектор на реката, както и възстановяване на железопътната съгласуваност посредством рационализация.

Представени бяха главните параметри на комплекса от планове за създаване на Северозападен междууниверситетски кампус и софтуерен парк в Плевен, с акцент на районни просветителни научноиновационни инфраструктури в областта на мехатрониката и чистите технологии, превоза, строителството и районното развиване.

Обсъдена беше ролята на браншовите сдружения за районното развиване с присъединяване на камарите на архитектите, на инженерите в капиталовото планиране, на строителите и на регионалната организация на НТС – Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР