Областният управител Ралица Манолова и главният секретар на Областна администрация

...
Областният управител Ралица Манолова и главният секретар на Областна администрация
Коментари Харесай

Областният управител представи създадения модел за действие на институциите в област Габрово за настаняване на украински граждани при необходимост

Областният шеф Ралица Манолова и основният секретар на Областна администрация Веселин Радков участваха в координационна среща с всички регионални шефове от страната и съветници в Министерски съвет. Обсъждани бяха въпроси, свързани с посрещане и настаняване на украински жители и опциите, които им се дават от българска страна. Подготвят се осведомителни материали, преведени на четири езика, които най – тъкмо, ясно и малко ще дават значима информация за другите типове статут и каква помощ и протекция дават надлежно те. Те би трябвало да доближават до всеки украински жител, минал българската граница.

По време на срещата Ралица Манолова показа за основаната организация сред институциите в област Габрово, създадената къса анкетна карта, която се дава в „ Миграция “ и дава значима информация за това потърсилите протекция имат ли незабавна потребност от нещо – облекла, обувки, лекарства; имат ли предпочитание да стартират работа и желаят ли децата им да бъдат обхванати в просветителната система. Областният шеф на Габрово предложи това да се мултиплицира и по другите области, както и информацията какво е значимо да знае всеки, който настанява украински раждани – било то проведено или като частно лице. Създаденият логаритъм ще бъде изпратен до всички регионални шефове и изпълнявайки го това би улеснило цялата съгласуваност и на национално равнище.

Координационните срещи с регионалните шефове ще бъдат регулярни, с цел да може всички въпроси, които зародят да бъдат навреме обсъждани и споделян друг опит, който е потребен за всички страни в тази обстановка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР