Областният управител проф. Мария Нейкова предоставя за безвъзмездно ползване имот

...
Областният управител проф. Мария Нейкова предоставя за безвъзмездно ползване имот
Коментари Харесай

Държавен имот в Равадиново ще се ползва от община Созопол

Областният шеф проф. Мария Нейкова дава за безплатно прилагане парцел държавна благосъстоятелност на община Созопол за облекчаване на публични потребности на жителите от с. Равадиново. На терена от 2890 кв.м. ще се построи нова постройка за необятно публично прилагане и облагородяване на центъра към храм „ Св. Иван Рилски “.

„ Село Равадиново има потребност от създаване на постройка, която да обезпечи пространства за читалищни действия и Клуб на пенсионера. Тази тематика сложи пред мен ръководителят на Общински съвет-Созопол Георги Пинелов преди месец, като предложих опцията постройката да бъде издигната върху терен държавна благосъстоятелност “, съобщи проф. Нейкова. „ Имотът е ситуиран тъкмо до красивата локална черква. Пространството дава опция локалната администрация да осъществя в допълнение облагородяване и детска площадка “, добави още регионалният шеф.

Част от постройката ще се употребява от локалния Клуб на пенсионера и инвалида. До този миг клубът е употребил част от първия етаж в учебната постройка на селото. В друга част от бъдещата нова постройка е планувано да се обособи огромна зала за концертни изяви и събрания. Ще се построи и детска площадка с външен ъгъл за отдих, като по този начин се основават условия за използването на парцела от всички възрастови групи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР