Областният управител приветства участниците в национална научна конференция в град

...
Областният управител приветства участниците в национална научна конференция в град
Коментари Харесай

Областният управител приветства участниците в национална нау...

Областният шеф приветства участниците в национална научна конференция в град Панагюрище.
„ Местните елити и рационализация на българското общество през дългия XX век в памет на Атанас Петров Шопов /1855 - 1922/ “, е тематиката на националната научна конференция, която се организира в град Панагюрище и е отдадена на 100 години от гибелта на видния български възрожденец, родом от средногорския град – Атанас Петров Шопов. Събитието се провежда от община Панагюрище, Институт за исторически проучвания към Българска академия на науките и Исторически музей Панагюрище.
„ Моторът на развиването на възрожденска България, на икономическото и културното съзряване, са локалните елити. Лидери, които имат своя скъп принос в другите публично стопански сфери. Хора, които култивират измежду обществото морала и полезностите на своето време. Такава персона е изтъкнатият посланик, академик, журналист и преводач Атанас Петров Шопов “, сподели в приветствието си към участниците в националната научна конференция регионалният шеф Трендафил Величков и добави „ Надявам се тази конференция да има продължение и да се приказва за строителите на модерна България, тъй като те извършиха най-важните национални задания – освобождението, обединяването и провъзгласяването независимостта на страната ни “.
В Панагюрище регионалният шеф се срещна с екипа на локалното Държавно горско стопанство. Той връчи грамоти за извънреден принос при осъществяване на служебните отговорности и благодари на всички чиновници, които участваха интензивно в преодоляването на горските пожари през м. август в землището на селата Левски и Елшица.
Заедно с кмета на Панагюрище Никола Белишки, регионалният шеф Трендафил Величков бе посетител и на формалното разкриване на четвъртото по ред Детско полицейско ръководство в ОУ „ Марин Дринов “ гр. Панагюрище. 24 деца от трети клас в продължение на две години ще придобият познания за пътната сигурност, заплахите в интернет, вредата от използването на опиати, правата и отговорностите на малолетните и малолетните. Предстои им диалог с полицейския психолог, от който ще научат по какъв начин да разпознават и да се оправят с деянията на експанзия, по какъв начин да позволяват спорове и да работят в екип. С помощта на полицейски инструктори ще създадат първи стъпки в преодоляването на бойно-приложни техники и полицейска персонална отбрана. В област Пазарджик програмата започва към този момент в общините Септември и Пещера, следва отриването на новите Детски полицейски ръководства в общините Пазарджик и Велинград.
Трендафил Величков и Никола Белишки пожелаха на учениците да бъдат смели, любознателни и с горделивост да предават и описват на своите съученици и родители всичко, което са научили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР