Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с

...
Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с
Коментари Харесай

Пламен Янев организира среща за възможностите Летище Бургас да разгърне потенциала си

Областният шеф Пламен Янев провежда работна среща по отношение на намаляването на полетите от и до Летище Бургас . Тя ще се организира в Областна администрация на 15 март /петък/. На нея заинтригуваните страни ще обединят опит и познания за сформиране на явен проект по отношение на нужните дейности тази отрицателна наклонност освен да бъде спряна, само че и последователно още веднъж Летище Бургас да бъде водещо в страна с многомилионен пътнически поток и десетки дестинации .

Търсенето на благоприятни условия за увеличение на полетите и пътникопотока в региона е приоритет за Пламен Янев. Всички старания за удължение на сезона и основаването на благоприятни условия за посещаване на района отвън летния сезон срещат компликации поради неналичието на полети непосредствено от и до Бургас.

Той е безапелационен, че транспортната съгласуваност по въздух е основен фактор за положителното икономическо развиване на всеки район .

„ От години се следи тревожна наклонност за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма дребнавост във времеви диапазон. Последствията от това поносим всички ние. Динамиката в туристическата сфера постанова потребността от незабавна реакция по отношение на решаването на този проблем “ , разяснява Янев.

На срещата са поканени кметовете от Бургаския район, изпълнителният шеф на Пловдивското Летище, както и локални организации в туристическия отрасъл. Те ще обединят експертизи за сформиране на явен проект какво е належащо за преустановяване на тази отрицателна наклонност.

Съвместно те ще оформят и съответни въпроси, които ще адресират до Министерство на превоз и до концесионера „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, както и ще изготвят единна тактика , посредством която да се подкрепи и развие ползата към Бургаския район.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР