Областният управител на Видин Огнян Асенов стартира поредица от посещения

...
Областният управител на Видин Огнян Асенов стартира поредица от посещения
Коментари Харесай

Областният управител Огнян Асенов обсъди организацията на предстоящите парламентарни избори с кметове от областта

Областният шеф на Видин Огнян Асенов започва поредност от визити в общините на региона. На 30 август 2022 година, Асенов се срещна с Борис Николов кмет на община Белоградчик, Светослав Славчев кмет на община Димово, Александър Александров кмет на община Ружинци и Анжело Добричов кмет на община Чупрене.

Основна тематика на диалозите беше организационно-техническата подготовка на идните парламентарни избори и координацията на дейностите с общинските администрации.

Кметовете на общини осведомиха Огнян Асенов, че подготовката на идните избори към сегашния миг се прави безпроблемно и при съблюдаване на периодите в хронограмата на ЦИК. Представителите на локалната власт обърнаха внимание и на положителната връзка и взаимна работа с органите на реда.

Областният шеф означи, че главен приоритет в работата му е организирането и провеждането на почтени и демократични избори, учредени на вътрешните убеждения на жителите при практикуване правото им на глас. Той прикани за цялостна ангажираност на локалната власт и недопускане на прояви за осъществяване на платен избор.

Работните срещи на регионалния шеф, свързани с противопоставяне на престъпността, пазаруването на гласове и опазването на публичния ред в хода на изборния развой, ще продължат и в идващите седмици.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР