Областният управител на област Разград Драгомир Златев взе участие в

...
Областният управител на област Разград Драгомир Златев взе участие в
Коментари Харесай

Проведе се заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група

Областният шеф на област Разград Драгомир Златев взе присъединяване в последното за годината постоянно съвещание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група,  което бе извършено през днешния ден в конферентната зала на Община Иваново, област Русе.

Домакин на срещата беше кметът на община Иваново Георги Миланов. Участие във форума взеха регионалният шеф на област Русе Анатоли Станев, изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, ръководители на институции към Министерството на земеделието и горите, аграрни стопани от крайдунавски области, както и румънска делегация, водена от заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево и ръководител на СБРЗРГ Кристиян Анкулеску.

Възможностите за национално и европейско финансиране в областта на земеделието и отглеждането на животни още веднъж бяха на фокус по време на съвещанието. Особен интерес провокира стартиралият неотдавна банкет на планови оферти по подмярка 6.1 „ Стартова помощ за млади аграрни производители “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Около 49 хиляди лв. е помощта, избрана за подкрепяне на един млад фермер. Целта е млади земеделци да бъдат подкрепени в плановете им, посредством които ще се усъвършенства цялостната активност и конкурентоспособност на стопанствата на фермерите. Срокът за кандидатстване по процедурата е 6 януари 2023 година

В рамките на съвещанието бяха направени презентации на активността на две водещи компании в района в областта на земеделието. Едната от тях е „ Разсадник – Божичен “ – произвеждаща декоративни растения, а другата е „ Метал Груп ТТ “ ЕООД, която е измежду водачите в производството на оранжерии в цялата страна. След съвещанието беше проведено посещаване в двете предприятия, намиращи се в село Божичен, община Иваново за запознаване на място с тяхното произвеждане.

Председателят на взаимната работна група Анатоли Станев изрече специфични благодарности на регионалния шеф на област Разград за възобновеното участие на Областна администрация Разград в работата на комисията и за проведеното през септември нейно съвещание в индустриалната база на „ Раломекс “ АД в град Завет.

Припомняме, че взаимната работна група действа към този момент повече от 12 години в границите на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “. Форумът се утвърди като един от най-ефективните принадлежности за основаване на нови контакти сред фермерите, както и за обмяна на положителни практики на районно и национално равнище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР