Областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев беше сред гостите

...
Областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев беше сред гостите
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч гостува при учредяването на ново читалище в града

Областният шеф на Ловеч инж. Светослав Славчев беше измежду гостите на учредяването през вчерашния ден на най-младата културна институция в града -Народно читалище „ Изкуство – 2022 година ”. Той пожела триумф на основателите и изрази увереността си, че наред с останалите читалища и новото има своето място и в бъдеще ще покаже положителните си резултати. „ Още в първите минути на работната ни среща с основателите разбрах, че те имат нови хрумвания и нови фантазии. Читалищата имат своето място в живота ни. Виждам, че след повече от 30 години народна власт българските възпитаници са все по-малко родолюбиви. И е пристигнало времето с непринуден труд, както в миналото, да създадем всичко допустимо концепциите на младежите да се осъществят ”, сподели регионалният шеф.

Създаването на НЧ „ Изкуство – 2022 година ” е по самодейност на четирима преподаватели: Росица Тодорова, Мирослав Стоянов, Доротея Динкова и Вергиния Христова. Всички те бяха определени за членове на настоятелството, за ръководител общото заседание дефинира Мирослав Стоянов, а петият член на органа е Албена Йончева от Регионалната библиотека „ Проф. Беню Цонев ”. Празник на читалището ще бъде 15 април – Световен ден на културата и изкуствата.

Работата на културната институция ще започва със занимания по приложни изкуства за деца, работа с дрон, снимка, ще има и латинотанци, театрална школа, дамска вокална групировка.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР