Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и председателят на

...
Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и председателят на
Коментари Харесай

Областна администрация Бургас се побратими с област Тараклия

Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и ръководителят на регион Тараклия, Република Молдова, Иван Палсар подписаха двустранно съглашение за съдействие сред Областна администрация Бургас и Район Тараклия.

Споразумението включва съдействие в региона на културата, туризма, образованието и комерсиалните връзки. Това е първото подписано двустранно съглашение сред Областна администрация Бургас и област в Република Молдова, както и първото, което проф. Мария Нейкова подписва като регионален шеф.
 Българите в Молдова желаят от Русия търговски преференции Българите в Молдова желаят от Русия търговски преференции
Българите в Молдова чакат поддръжка от Русия - молдовският Тараклийски регион желае да получи от Москва същите търговски преференции като...

за съдействие сред Бургаска област и Тараклийски районзатвърждава другарските връзки и продан сред двата района и продължава политиката на регионалния шеф за разширение на интернационалното съдействие в стопански, културен и обществен аспект.

„ Споразумението, което подписахме през днешния ден, е резултат от интензивни диалози, в които и двете области демонстрираха предпочитание за партньорство в търговско-икономическо, научно-техническо икултурно съдействие “, сподели регионалният шеф проф. Нейкова.

Председателят на Тараклийски регион Иван Палсардопълни, че през днешния ден се дава едно положително начало на бъдещо ползотворно съдействие и изрази вяра, че двустранното партньорство ще способства и за поддържане на българското съзнание и родолюбие в българското население там, защото Тараклийския регион е център на българите, безапелационен е той.

Двете страни се споразумяха да се работи интензивно по планове, които като за задачата ще се създаде проект за осъществяване на съглашението.
 Българите в Тараклия желаят консул Българите в Тараклия желаят консул
Бесарабските българи в молдовския град Тараклия желаят там да има български консул и са подготвени да заплащат даже заплатата му. Това стана я...

Другите области на съдействие включват изкуството, опазването на здравето, спорта, екологията и рационалното потребление на естествените запаси.

 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР