Областният управител на Бургас Пламен Янев предостави терен от близо

...
Областният управител на Бургас Пламен Янев предостави терен от близо
Коментари Харесай

​Областният управител осигури терен за изграждане на база за поддържане на магистралата

Областният шеф на Бургас Пламен Янев даде терен от близо 23 дка на „ Автомагистрали “ ЕАД в ПЗ „ Север “. По този метод предприятието ще може да задейства процедура за създаване на складова база, която да послужи за разполагане на профилирана техника и материали за отнасяне на пътната настилка, както и личен състав за обезпечаване на поддържането им.

„ Автомагистрали “ ЕАД прави дейностите по превантивно, настоящо и зимно поддържане автомагистралите и употреба на пътните обекти, бази и уреди към тях. То се грижи и за ремонтно-възстановителни действия при спешни обстановки, като тежки ПТП-та, снежни бурии, заледявания, както и действия за обезпечаване на проходимост при зимни условия.

Към момента сдружението разполага с бази за поддържане “Ихтиман ”, “Калугерово ” и “Царацово ” по автомагистрала “Тракия ”, “Елешница ” и “Ябланица ” по автомагистрала “Хемус ”, както и забележителен брой опорни пунктове. Те са ситуирани в непосредствена непосредственост до автомагистралите, което разрешава времето за реагиране на всяка съответна обстановка да е от 30 до 60 минути.

„ Поддържаните от сдружението сектори са от извънредно значение за икономическото развиване на България. Изграждайки база на локално равнище, смятам, че сдружението би могло доста по-лесно и навреме да извършва поетите задължения към поддържането на автомагистралата, което доста ще усъвършенства инфраструктурата в региона. Надявам се в тежки зимни условия тяхната своевременна интервенция да докара до по-малко предпоставки за ПТП-та “, посочи Янев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР