Областният управител Маринчо Христов уважи официалното откриване на учебната 2023/24

...
Областният управител Маринчо Христов уважи официалното откриване на учебната 2023/24
Коментари Харесай

Областният управител откри учебната година в най-старото училище в Сливен

Областният шеф Маринчо Христов почете формалното разкриване на образователната 2023/24 година в най-старото учебно заведение в града ОУ “ Панайот Хитов “.

В приветствието си към всички посетители Христов изрази насладата си, че на този ден участва точно в това учебно заведение, което за него носи доста история, дух, обичаи и религия, че: " щом него го има, ще ни има и нас като нация и отсега нататък. ".

Той насочи пожелания към първокласниците да помнят постоянно първият образователен ден, а на всички останали пожела неизменност в учението и подсети, че образованието е тяхната най-хубава инвестиция за бъдещето.

„ Най-важният преподавател е първият преподавател, най-мъдрият преподавател е книгата, а най-строгият преподавател е живота. За да се подготвим за най-строгия преподавател би трябвало да преминем първо през първите два. Училището е доста значимо, тъй като в него, вие благи дечица израствате, а със знанията, които то ви дава вие можете да постигнете фантазиите си.

На добър час и повече шестици! “, пожелаоще Маринчо Христов.

Ръководството на ОУ „ Панайот Хитов “-Сливен, отпред с шефа Мартин Маринов, зарадваха всички с пъстра празнична стратегия, изпълнена с герои от детските книжки, танци и стихотворения рецитирани от дребните възпитаници.

Песента „ Хубава си моя горо “, в осъществяване на Антон Стоянов - единствения незрящ възпитаник, който се образова в учебното заведение докосна душите на всички, а по-късно учебният двор се оказа стеснен за кръшното българско хоро, в което взеха присъединяване възпитаници, учители и родители.

По традиция, празникът приключи с първия учебен звънец и менче с вода за здраве и благоденствие, което шефът лисна пред първолаците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР