Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната

...
Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната
Коментари Харесай

Позиция на община Варна в отговор на областният управител Благомир Коцев

" Областният шеф да прочете личната си поправена заповед за Крайбрежната алея ", се споделя в позицията, публикувана до медиите от Пресцентъра на община Варна.

В поправената заповед на регионалния шеф Благомир Коцев – за прекратяване на придвижването на ППС по част от Крайбрежната алея " Кап. Георги Георгиев ", буквално е записано:
„ II. ЗАДЪЛЖАВАМ органите на регионалната дирекция на  Министерството на вътрешните работи – гр. Варна, да подхващат нужните ограничения за прекратяване на придвижването на пътни транспортни средства в обсега на ПИ ” (следва изложение на парцелите по алея първа).

И по-надолу: „ -пропускателният режим на обособените контролно-пропусквателен пункт да се обслужва непрекъснато от чиновници на Областна дирекция на министерството на вътрешните работи – Варна, според План за организация на придвижването – приложение към актуалната заповед… ”.

В тази връзка, заповедта на регионалният шеф е правилно изпълнена - КПП-та са поети от ОД на МВР- Варна тъкмо съгласно тази заповед!
В коментара си във фейсбук господин Благомир Коцев, може би съзнателно, пропуща посоченото наличие от личното си предписание. А може би въобще не е чел какво подписва!? А може би не е схванал, че неговата заповед e поправена?!

Това, обаче е негов, а  не проблем на общинската администрация. Години наред единственият дейно настоящ надзорен орган в региона е Общинска полиция по категорично предписание на кмета на Община Варна. Факт, който самият регионален шеф признава в позицията си!
Между другото, сега на уеб страницата на Областната администрация е оповестен първия вид на заповедта на Благомир Коцев – РД№РД 22-7706-81 от 08.07.2022 година В Община Варна е постъпил поправен вид, поради позволени „ непълноти “, в това число поради издаване на разпореждане към Общинска полиция, което не е в пълномощията на регионалния шеф.

На 27.06.2022 година Благомир Коцев декларира пред медиите във Варна: " Дамбата има потребност от ремонт, а в случай че този ремонт се комбинира с план за разширение на крайбрежния път, на който да има пешеходна зона, велоалея и лента за коли, то това би бил най-хубавият вид. Ще лобирам пред Министерството на районното развиване и благоустройството това да се случи ".
Община Варна чака показване на плана пред жителите и съответни резултати от господин регионалния шеф.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР