Областният управител Ангел Стоев поиска тясно работно взаимодействие между ВиК

...
Областният управител Ангел Стоев поиска тясно работно взаимодействие между ВиК
Коментари Харесай

Областният управител поиска край на безводието в село Кръсте...

Областният шеф Ангел Стоев изиска тясно работно взаимоотношение сред ВиК – Пловдив, кмета на Община Хисаря и инициативния комитет във връзка безводието в село Кръстевич. Това стана на среща сред Областна администрация, представители на инициативния комитет на селото, Пенка Ганева, кмет на Община Хисаря, Спартак Николов, шеф на ВиК – Пловдив и Ангел Гълъбов – основен инженер на ВиК – Пловдив.

Проблемът с безводието в селото е систематичен и всяка година през летните месеци няма вода. Според жителите на селото ВиК оборудването не се поддържа, а вододайната зона не се почиства.

В дълготраен проект има решение на казуса. Вече е направен план, поръчан от Община Хисаря, по който се чака финансиране от 3 милиона лв.. Той включва построяването на помпена станция, пречиствателно оборудване и цялостна инфраструктура.

В кратковременен проект се набелязаха ограничения, които да облекчат хората по време на водната рецесия. В селото ще има водоноска и съд за вода, който ще бъде позициониран в закрито помещение. Кметът на Община Хисаря ще продължи да доставя по шест бутилки по 1,5 литра минерална вода на човек седмично. От ВиК се ангажираха да изпратят още при започване на идната седмица комисия, която да обследва вододайната зона и да предприеме нужните ограничения по почистването й и да реализира профилактика на водопроводните кранове.

Ангел Стоев даде обещание поддръжка за по-бързото координиране със съответните ведомства на към този момент направения план за водопроводната мрежа на селото и намиране на нужните средства, в това число и с опциите на ВиК – Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР