Областният щаб в София се събра днес на заседание, за

...
Областният щаб в София се събра днес на заседание, за
Коментари Харесай

Учениците – онлайн, кръчмите затварят в 22 ч.

Областният щаб в София се събра през днешния ден на съвещание, с цел да разиска опцията за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19.

Столичната РЗИ предлага краткотрайно ограничение на работата на обектите за хранене и развлечения с до 50% потенциал на посетителите.

Друга мярка е и краткотрайното ограничение на работното време на тези обекти до 22.00 ч., при прецизно съблюдаване на условието за достъп със „ зелен документ “.

От столичната здравна ревизия оферират също въвеждане на ротационен принцип на образование. Предложението е учениците от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас да преминат към онлайн образование, а в класните стаи до междусрочната почивка да останат децата от 1-ви до 4-ти клас, както и учениците от 7-и, 10-и и 12-и клас.

Болниците "Пирогов ", Токуда, Педиатрията имат подготвеност да разкрият спомагателни интензивни кревати за деца. В момента казусът е с децата, които се анмират в реанимация - в педиатрията едно от двете реанимационни кревати към този момент е заето, скоро се чака и второто да бъде заето.

В "Пирогов " също има единствено едно реанимационно легло за деца.Обсъжда се ограниченията в София да влязат в действие от 26 януари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР