Областният съвет по здравеопазване във Велико Търново проведе заседание, на

...
Областният съвет по здравеопазване във Велико Търново проведе заседание, на
Коментари Харесай

Искат промени в проекта на здравната карта за Великотърновска област



Областният съвет по опазване на здравето във Велико Търново организира съвещание, на което одобри предложение за промени в плана на здравната карта за региона. Това стана след разбор на плана на Национална здравна карта, който бе оповестен за разискване на интернет-страницата на Министерство на здравеопазването на 24 април тази година.

Предложението е за специалността „ Кардиология “ – броят на експертите да се усили от 27 експерти на 31, по специалността „ Очни заболявания “ – броят на експертите да се усили от 15 експерти на 18.

В оферти за разискване Проект за национална здравна карта за 2018 година за региона леглата за интензивно лекуване са понижени до 880 при налични 946. Предложението е общият брой кревати за интензивно лекуване вместо 880 да се усили на 956. Интензивните кревати да се запазят 40, Терапевтичните кревати да се усилят от 493 на 513, Хирургичните кревати да се усилят от 165 на 189, Педиатричните кревати да се запазят 134 и Акушеро-гинекологичните кревати да се усилят от 48 на 80 кревати.

Областният шеф на Велико Търново проф. доктор Любомира Попова поддържа предлагането направено от специалисти само че РЗИ.
„ Ако сме заинтригувани за бъдещето на Великотърновска област би трябвало да подкрепим това предложение. Трябва да отстояваме поискания брой експерти и кревати в опазването на здравето. Всеки един от нас се нуждае от здравни грижи. На територията на региона има три университета, единствено във Велико Търново студентите са 10 хиляди и няма по какъв начин да вървим към понижаване на броя на експертите и леглата “, разяснява проф.д-р Попова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР