Областният медицински съвет на област София предлага като "чисто" лечебно

...
Областният медицински съвет на област София предлага като "чисто" лечебно
Коментари Харесай

Правят ИСУЛ свободна от COVID-19 болница

Областният медицински съвет на област София предлага като "чисто " лечебно заведение, което да обезпечава здравното обслужване на пациенти без коронавирусна зараза на територията на област София, да действа УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ ", оповестяват от Областния щаб в София.

Предлага се решението да влезе в действие след изписване на приетите в болница все още в болничното заведение инфектирани с ковид пациенти, като инфектираните пациенти не следва да бъдат премествани (за доизлекуване) в други лечебни заведения.

Следва да се регистрира и фактът, че поради дифузното разпространяване на коронавирусната зараза на територията на област София изчистването на лечебни заведения от инфекцията и тяхното строго профилиране ще бъде затруднено, показват още от щаба.

Областният медицински съвет смята, че обособяването на настрана лечебно заведение на територията на област София, което да обезпечава здравното обслужване само на пациенти с коронавирусна зараза, не е оправдано и използвано и не се предлага. Във всички лечебни заведения в региона, като се изключи УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ ", не престават да действат профилирани отделения за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза.

Областният медицински съвет разпорежда на Столична РЗИ правене на разбор за лечебните заведения в област София по отношение на степента (процента) на претовареност на болничните кревати в Коронавирус отделенията и степента на съоръжение на тези отделения с нужната инсталация.

Резултатите от разбора ще се употребяват за преценка на нуждата от нарастване на % на болнични кревати, планувани за лекуване на пациенти с ковид в лечебните заведения в региона, допълват от щаба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР