Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще

...
Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще
Коментари Харесай

Трагикомедия: глоба за шофьора, наточил бензин в цистерна за сурово мляко

Областната дирекция за сигурност на храните във Велико Търново ще отнеме разрешителното на транспортьор, употребявал цистерна за транспорт на сурово мляко, с цел да я цялостни с гориво от бензиностанция, разгласи шефът й доктор Станимир Спасов.

След като при започване на март се извиха опашки от коли пред бензиностанциите у нас, в обществените мрежи бяха публикувани фотоси и видеа на чакащите " последна опция " да си сипят по-евтино гориво.

Там се появи и фотография на транспортьор, наливащ гориво в цистерна за мляко. По думите на самите водачи, се редели за гориво поради голям скок на цените за ден и поради слух, че горива по бензиностанциите скоро нямало да има.

Превозвачът ще получи наказания, защото по думите на Станимир Спасов действието му е " жестоко нарушаване на Закона за храните ".

Въз основата на това ще му бъде отнето разрешителното за активност.

" Ще му бъде връчен и акт за установено нарушаване. На базата на този акт ще бъде издадено наказателно разпореждане, след което ще бъде избран размерът на глобата ", изясни Спасов предБТА.

Установяването на нарушаването е станало след подаване на сигнал в Агенцията по сигурност на храните.

Доктор Станимир Спасов не разяснява в коя бензиностанция на територията на региона е било засечено нарушаването, защото е в ход наказателната процедура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР