Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) София откриха 85

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) София откриха 85
Коментари Харесай

Унищожават 85 кг месни и млечни храни с неясен произход

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) София откриха 85 кг месни и млечни храни с неразбираем генезис на пазари към София. Количествата са открити на три общински пазара в региона - в градовете Костинброд, Драгоман и Костенец.

В рамките на четири дни инспекторите на ОДБХ София са направили 16 инспекции на общински пазари в региона.

На пазара в Костинброд е установено предлагането на храни от скотски генезис - суджук, луканка и други, без етикети и търговски документи. Цялото количество - към 25 кг е ориентирано за заличаване, на търговеца е формиран акт. От бизнес оператор на пазара в Костенец са конфискувани и ориентирани за заличаване над 20 кг сирене, сланина и печено пиле без етикети, здравна маркировка и документи за генезис, съхранени погрешно - без обезпечаване на хладилни условия. На продавачът е формиран акт, според Закона за храните.
 18 кг храна с изминал период отива на боклука след инспекция на БАБХ
18 кг храна с изминал период отива на боклука след инспекция на БАБХ

Съставени са 8 акта за административни нарушавания

На пазара в Драгоман е открита продажба на млечни и месни храни без етикети и търговски документи. Насочени за заличаване са 40 кг храни, а на търговецът е формиран акт.

Нарушение при предлагането на кашкавал от регистриран производител е открила инспекция на пазара в град Годеч. Съставен е акт на търговеца.

При останалите инспекции няма открити нередности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР