Областната дирекция на МВР в Бургас е сформирала извънредни полицейски

...
Областната дирекция на МВР в Бургас е сформирала извънредни полицейски
Коментари Харесай

Извънредни екипи на МВР обхождат райони с риск от възникване на пожари в Бургаско

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас е образувала изключителни полицейски екипи, които обхождат региони с висок риск от пораждане на пожари, заяви представителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Огледи се вършат в региона на селата Изворище, Миролюбово, Брястовец и бургаските квартали " Ветрен ", " Рудник " и " Черно море ", където през последния месец бяха регистрирани няколко пожара.

Екипите са в стеснен контакт със чиновниците на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Бургас, които са в подготвеност да се включат в потушаване на възможни пожари, посочи Рандева.

Към момента настоящи във връзка с осъществявани противопожарни и гасителните дейности са две зони, уточни още тя.

Днес противопожарни екипи са изпратени край несебърското село Кошарица след получен сигнал за горящи сухи треви и шубраци. Към момента пожарът е локализиран и следен. От бургаската пожарна увериха, че няма заплаха от разрастването му.

Започналият през вчерашния ден следобяд към 16:00 ч. пожар сред селата Росен и Равна гора в община Созопол досега е изпепелил 200 декара смесена гора и повече от 4000 декара сухи треви. Пламъците са погълнали и кошара край Равна гора, като всички животни са избавени. На мястото към момента има пет противопожарни автомобила и 14 огнеборци, които се пробват да локализират огъня, посочи още Цветелина Рандева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР