Областната администрация в Хасково бе отличена с грамота в категория

...
Областната администрация в Хасково бе отличена с грамота в категория
Коментари Харесай

Отличиха Областната администрация в Хасково  за социална отг...

Областната администрация в Хасково бе отличена с грамота в категория „ Социална отговорност “ от Конкурса за положителни практики за 2021 година, проведен от Института по обществена администрация. Наградата е за обществени начинания на администрацията през м.г. Областният шеф Катя Панева получи оценката от изпълнителния шеф на ИПА Павел Иванов на публична гала за награждаване на спечелилите в София. На нея участва и заместител регионалният шеф Виолета Желева.

Институтът по обществена администрация провежда годишно състезанието, който има за цел да насърчи администрациите, прилагащи положителни новаторски практики да споделят своите триумфи от осъществената активност. Предложенията са в три категории: „ Управление на хора “, „ Технологични решения “ и „ Социална отговорност “ и се правят оценка по седем критерия. Конкурсът способства положителните решения в администрацията да станат общодостъпни, да се подтиква използването на правилата за положително ръководство и да се даде опция за обучение посредством шерване на на практика опит.

През 2021 година бяха получени общо 47 положителни практики, като най-вече бяха практиките в категориите „ Технологични решения за положително ръководство и административно обслужване “ и „ Социална отговорност “.

Практиките в региона на обществената отговорност показват разнородни начинания, които надвишават регулаторната рамка, в която работи организацията. Те могат да бъдат ориентирани към самата организация в сферите на енергийната успеваемост, преработването, стимулирането на доброволчеството измежду чиновниците и други, само че също по този начин и към обществото като използване на ефикасни антикорупционни практики, нови решения за бистрота и отчетност, равнопоставеност на жители и чиновници, както и начинания за основаване на по-добри условия за достъп до административните услуги на хората в неравностойно състояние, благотворителни и зелени акции и други.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР