Областната администрация настоява пред ВиК-Русе за по-стриктен контрол по организацията

...
Областната администрация настоява пред ВиК-Русе за по-стриктен контрол по организацията
Коментари Харесай

Людмил Христов призова институциите да мислят и действат като отговорни граждани

Областната администрация упорства пред ВиК-Русе за по-стриктен надзор по организацията на придвижването в секторите с поправки

„ Всички институции, изключително тези, имащи отношение към пътната сигурност, би трябвало да подходят ангажирано като жители. Дори в сложни моменти е нужен натоварен разговор, с цел да могат проблемите да се решат в точния момент. Необходимо е да спрем да мислим чиновнически, а да мислим и действаме като виновни поданици на Русе и района, които схващат компликациите, пред които са изправени техните съграждани “, разяснява заместител регионалният шеф на Русе Людмил Христов по време на провелото се съвещание по сигурност на придвижването по пътищата.

На срещата бяха набелязани редица ограничения за възстановяване сигурността на придвижването в района. Експертите разискаха в елементи най-честите субективни и справедливи аргументи за пътните произшествия, които се усилиха изключително през пролетните месеци. Статистката сочи, че от началото на годината са се случили 75 тежки катастрофи. Ранени са 101 души, а 11 са изгубили живота си. Спрямо предходната година има лек спад на тежките произшествия, като през 2022-а има две с повече от един умрял. Общият брой на умрелите досега в пътни произшествия е със седем повече в сравнение с за същия интервал на 2021-а.

Заместник регионалният шеф употребява мотива да призове всички да насочат вниманието си към края на образователната година, като се подхващат нужните ограничения най-много от пътна полиция и общините, с цел да се подсигурява сигурността на децата.

Същевременно Людмил Христов изиска от общините в района и оценка на положението на велоалеите, като акцентира, че има сигнали от жители за доста конфликтни точки. Подобен е секторът в региона на някогашната Симова мелница в Русе.

Също по този начин той изиска от общините в района и Областното пътно ръководство да се извършат огледи и да се подхващат ограничения за възстановяване на видимостта, осветляването на най-рисковите кръстовища, отстраняването на наноси и всевъзможни инертни материали от пътната настилка. В обсега на инспекциите ще попаднат и отводнителните уреди, по-известни като канавки.

Колкото до пътните неуредици при реализирането на плана за водния цикъл, изразяващи се най-много в разрушени улици, още при започване на идната седмица управлението на Областната администрация ще изготви писмо до ВиК-Русе, с което ще изиска по-стриктен надзор по отношение на краткотрайната организация на придвижването в секторите, където се правят ремонтни действия. Христов означи нуждата от по-адекватна сигнализация на някои места, където се правят дейностите по полагане на нови тръби и съобщи, че на не малко места има заплаха от настъпване на ПТП-та и повреди по колите. Според него решението се крие в навременното и качествено запълване на изкопите. Заместник регионалният шеф разяснява, че е извънредно належащо да се съблюдава технологията за възобновяване на съответното трасе. От Областната администрация ще изискат и оптимално бързо обновяване на пътната настилка по основните пътни артерии в града.

Христов ще изиска и подробна информация по отношение на положението на светофарните уредби и редовността на звуковата сигнализация в Русе, където пресичат незрящи жители. Той сложи и въпроса до какъв брой е пригоден градският превоз за хора със зрителни проблеми.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР