Областната администрация на област София , свързани с демонтажа, съхранението

...
Областната администрация на област София , свързани с демонтажа, съхранението
Коментари Харесай

Областната администрация публикува документите за демонтажа на МОЧА

Областната администрация на област София, свързани с демонтажа, съхранението и реставрацията на Паметника на Съветската войска , прочут като МОЧА (Монумент на окупационната Червена армия).

Всички документи са предоставени в Народното събрание в 11:00 часа на 14 декември. Те ще бъдат предоставени и на Административен съд София-град. Областната администрация дава информация по въпроса и на всички, подали заявки по Закона за достъп до социална информация в законоустановените периоди.

От документите излиза наяве, че демонтираните фигури са извозват в местността Джуджин азмак в земището на с. Лозен в регион " Панчерево ". В плана се планува след демонтажа на фигурите върху горния завършек на пиедестала да се излее стоманобетонна плоча , която да се свърже със остарелия бетон и да се армира. Също по този начин е планувано да се залепи с хидроизолация за консервиране на структурата.

" Областната администрация изрично се опълчва на опитите на политически лица да вкарват в подвеждане българските жители , като популяризират погрешна информация, нарушават закона и упражняват напън върху изпълнителите на дейностите по пренасяне на бронзовите фигури и барелефи от Паметника на Съветската войска ", акцентират от институцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР