Областна администрация - Русе съобщава, че Агенцията по заетостта стартира

...
Областна администрация - Русе съобщава, че Агенцията по заетостта стартира
Коментари Харесай

Администрацията в Русе прави проучване за нуждата от работна ръка

Областна администрация - Русе оповестява, че Агенцията по заетостта започва второто за 2019 година изследване на потребностите на работодателите в България от работна мощ. То се прави от началото на август до 20 септември.
Агенцията по заетостта организира изследването за четвърти път, като във всяко от тях над 2500 работодатели в България са споделили своите потребности от фрагменти и упованията си към пазара на труда. С тази анкета ще продължи следенето на потребностите на работодателите от работна мощ и ще се проучва развиването на трендовете, обрисувани от предходните изследвания, какви специалности и умения са нужни на бизнеса в кратковременен проект. Проучването ще обхване работодатели от национално представителна извадка въз основа на данни, предоставени от Национален статистически институт.
Работодателите от статистическата извадка ще могат да употребяват обновен онлайн въпросник, в който да посочат от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност през идващите 12 месеца. Формулярът включва и въпроси за потребностите от служащи без специфична подготовка и фрагменти, притежаващи характерна дееспособност. Представителите на бизнеса и администрацията ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав.
Данните ще бъдат употребявани при подготовката на краткосрочните ограничения и стратегии за образуване и осъществяване на подобаващи образования за професионални и основни умения за ориентировка съгласно условията на работодателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР