Област Пловдив е в предепидемична обстановка в областта заради завишаването

...
Област Пловдив е в предепидемична обстановка в областта заради завишаването
Коментари Харесай

Броят на болните от грип в Пловдивско расте


Област Пловдив е в предепидемична конюнктура в региона поради завишаването на броя на заболелите от остри респираторни болести. Това оповестиха от районната здравна ревизия (РЗИ) в Пловдив и изпратиха писмо до кмета на града, РЗОК и общопрактикуващите лекари.

От началото на 2018 година досега броят на болните от респираторни болести се е нараснал фрапантно. В момента заболелите са 121,71 на хиляда при приблизително за страната 118,88, демонстрират данните на инспекцията в града под тепетата.

Най-засегнати от вирусите са децата до 14-годишна възраст.

От Регионалната здравна ревизия предлагат прекратяване на плановите съвещания на бременни и кърмачета, профилактичните прегледи и имунизации, свижданията в здравните заведения. Специалистите упорстват и за въвеждането на непоколебим надзор в детските и образователни заведения, който да включва антисептичен режим и постоянно проветряване на пространствата, които населяват децата и учителите.

Ако броят на случаите на остри респираторни болести с грипоподобна картина се усилят, персоналните лекари би трябвало да осведомят инспекцията и да обслужват болните по домовете.

Свързани публикации.. Котешки нокът – одрасква съдбовно грипа 0 Стотици се прегледаха за грип във ВМА 0

За да бъде оповестена грипна зараза, би трябвало да има заболеваемост от 250 на 10 000 души население в дадена област. В момента в страната върлуват вариантите “Мичиган “, „ Хонконг “ и „ Ямагата “. Първите инфектирани бяха регистрирани в крайдунавския град Русе. Здравните инспектори у нас прецизират, че вариантът „ Хонконг “ ще засегне най-вече българи. Той разболява първо най-уязвимите групи – възрастни и деца, което удостоверява казусът на 3-годишно дете от София, което умря от затруднения от грип.

Бактериални пневмонии и дихателна непълнота са едни от най-тежките затруднения на вариантите от вид А. До 1-2 дни след заразяването се появяват първите им признаци. Лекарите поучават болните да не подхващат самолечение, а да потърсят способена помощ.

От центъра по паразитни и заразни заболявания оповестиха, че в края на януари се чака грипна зараза.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР