Обиски и арести при акции срещу купуването на гласове бяха

...
Обиски и арести при акции срещу купуването на гласове бяха
Коментари Харесай

Обиски и арести при акции срещу купуването на гласове в цялата страна |

Обиски и арести при акции против пазаруването на гласове бяха осъществени в страната. Няколко дни преди изборите профилирани интервенции се организират в редица области.

Във Видинска област са арестувани трима мъже по сигнали за пазаруване на гласове. Образувани са и четири досъдебни производства.

Вчера служителите на реда претърсили частни парцели и търговски обект в три обитаеми места. От домовете на 41-годишен във Видин и 52-годишен в Брегово, и от магазин на 56-годишен в Ново село, проверяващите иззели тетрадки и бележник с имена на лица и изписани парични суми против тях. 

След сигнал за пазаруване на гласове служители на реда претърсили частен дом в село Горни Лом. Там открити и иззели сумата от 1500 лв. (банкноти с номинал 50 и 100 лева). Образувано е досъдебно произвеждане.

При акция против пазаруването на гласове в Бургас през днешния ден са арестувани двама души, съобщи Българска национална телевизия. Операцията е почнала рано тази заран в квартал " Победа ". 

По първични данни задържаните са употребявали финансовата взаимозависимост на своите съседи. Обещавали им опрощаване на заемите, ако гласуват за избрана политическа мощ. Претърсени са и домовете на арестуваните. В тях служителите на МВР открили огромно количество пари и златни украшения.

Вчера акция имаше и в столичния квартал " Факултета " и в региона на Виетнамските общежития. В интервенцията са взели участие чиновници на Националната полиция, Жандармерията и Столична дирекция на вътрешните работи. Един от проверяваните адреси е магазин за хранителни артикули в някогашните Виетнамски общежития. 

В Монтанска област също е извършена акция. В квартал " Кошарник " е арестуван 25-годишен локален гражданин. От населяваните от него къщи са конфискувани 10 свидетелства за регистрации на МПС, благосъстоятелност на разнообразни хора, 5 заложни билети, 283 грама златни украшения, флаш памет, 3 ключа за МПС, които не са благосъстоятелност на жителя на парцела и неговото семейство.

25-годишният е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за реализиране на противозаконна лихварска активност.

В Русе един човек е задържан по съмнение за търговия с избор. Претърсват се 4 адреса, както и коли по досъдебни производства за нарушавания на изборния развой, оповестява Нова ТВ. При осъществени претърсвания е открита огромна сума пари в лв., евро и долари. Намерен е и кг злато, както и описи с имена.

14 души са арестувани във Варненска област. Проведена е акция в общините Провадия, Белослав, Долен Чифлик, както и във Варна. Извършват се претърсвания на 22 адреса. Намерени са огромни суми пари - към 50 000 - 60 000 лв. в разнообразни валути. Открити са тетрадки с разказани имена на обитаеми места, описи с персонални данни, рекламни материали на една партия, компютърни конфигурации, телефони, съобщи Българска национална телевизия.

Намерена е тетрадка с разказани 48 000 лева за община Аврен, за община Провадия обща стойност - 146 000 лева, за община Белослав - 15 400 лева, за община Дългопол - 23 100 лева, като общата сума възлиза на 231 800 лв..

Претърсване има и в кметствата в селата в Петров дол, Блъсково, Бозвелийско и Градинарово, за инспекция на постъпили данни в полицията, че кметове са оказвали напън да се гласоподава за избрана партия.

Акции имаше и в,,, а,, .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР